Friday, October 31, 2008

Νοστος


Όλα εχουν ενα τέλος... Σιγα σιγα τα μαζευουμε λοιπον κι αρχιζει το δημερο ταξιδι τςη επιστροφής. Οι 47 αυτες μερες στις ΗΠΑ ηταν αποκαλυπτικες. Επιβεβαιωσαν, απομαγευσαν, (επι) μαγευσαν, προέκτειναν, αλλαξαν.

Χτες στο Chateau Μarmont συζητουσαμε με το Χαρη για το σεναριο της ταινιας μας που ταυτοχρονα μου εχει δωσει και την ιδεα για το νεο μυθιστορημα. Η εκκινηση ηταν η ιδια αλλα το σεναριο με εχει παει κατα Δυση και το βιβλιο κατα Ανατολη. Κυριολεκτικα. Το ενα Αλγεβρα, το αλλο Φωτια. Οι μισοι χαρακτηρες ειναι διαφορετικοι, τα γεγονοτα αλλαζουν. Το σεναριο με πεταει απο σκηνη σε σκηνη, ενα οπτικο hypertext, το μυθιστορημα με κατεβαζει στα βαθη. Ωστοσο προκειται γαι μια εξαιρετικά γονιμη εμπειρια ως προς την προσεγγιση της αφηγησης per se.
Ιδωμεν.

Η βραδια ηταν υπεροχη, η αυλή του ξενοδοχειου φωτισμενη καταπληκτικα και ο καλιφορνεζικος αερας επαιρνε τις εικονες και τις μετεφερε στην Αθηνα, εκει που τριγυριζουν οι ηρωες, στα Εξαρχεια, στην Κυψελη στο κεντρο.

Επσιτρεφω ποσταροντας δυο φωτογραφιες μια από την αρχη και μια απο το τελος του ταξιδιου. Μετα απο τρια χρονια στην μπλογκοσφαιρα ισως για πρωτη φορα ενιωσα το ποσο ενδιαφερον μπορει να ειναι το μπλογκινγκ για εναν συγγραφεα.

Ευχαριστω οσους παρακολουθησαν αυτη τη διαδρομη μαζι μου και πάμε παρακατω...



3 comments:

cristina said...

Αλέξη

Ευχαριστούμε για όλη την περιγραφή της εμπειρίας σου στην Αμερική και για όλες της υπέροχες φωτογραφίες που μας πρόσφερες. Ταξιδέψαμε κι εμείς παρέα με την ποίηση… μέσα στα άρθρα σου… στο όνειρο…

Και χάρηκα πολύ όταν διάβασα το City Lights San Francisco, που εξάλλου Ελληνοαμερικανικοί, Αμερικανοί Αργεντινής καταγωγής ενδιαφέρονται για τον Ελληνικό πολιτισμό και συγκεκριμένα για τα βιβλία σου.

Πολλά φιλιά και καλώ ταξίδι!

Belbo said...

Αγαπητέ κε Σταμάτη, κι εγώ βρήκα εξαιρετικό όλο αυτό το ταξίδι, νομίζω το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι το πόσο πήγατε στην "ουσία" της Αμερικής, αντί να μείνετε στη γνωστή επιφάνεια που αναπαράγεται ευρέως. Οι φωτογραφίες επίσης ήταν εξαιρετικές (και το λέω με φθόνο μιας τυγχάνω κι εγώ φωτογράφος), καλό ταξίδι!

lakis said...

Καλά επόμενα ταξιδια, λοιπόν.