Sunday, October 19, 2008

Άιοβα: επ απειρον εγκιβωτισμός...

Περισσότερη Αιοβα Σιτι. Το Σαββατοκυριακο εδώ ολα κινουνται γυρω από το εκαστοτε ματς της ομαδας ποδοσφαιρου του κολλεγιου. Χτες νικησε την ομάδα του Ουισκόνσιν και τα κολλεγιοπαιδια πιναμε μπύρες απο το μεσημερι ως το βραδυ. It was (like) awesome!

Για τους αλλους εδω ειναι ευκξαιρία για καποια ξεκουραση. Και σινεμα.
Man in the Wire. καταπληκτικο ντοκιμαντερ , πρωτο βραβείο στο Σανατνς, για τον απιστευτο άθλο του Phlip Petit., ο οποιος το 1974 ανεβηκε κρυφα στην ταρατσα του ενος απο τους (μακαριτες) Twin Towers, περασε ενα χοντρο συρμα στην απεναντι ταρατσα οπου τον περιμεναν δυο συνεργοι του, το τεντωσε και στισ 7.15 το πρωι αρχισε να.. περπατα στον αερα καλυπτοντας 8 φορες την αποσταση, ισσοροπωντας φυσικα πανω στο συρμα...

Το ντοκιμαντερ ειναι γυρισμενο ως non fiction fiction, ενα μεικτο ειδος με εκπληκτικα΄αποτελεσματα. Βλεπεται ως θριλερ, ως ιστορία, ως κομεντι, ως δραμα, οπως θελετε.
Σημερα η αναγνωση στο Prairie Lights Bookshop.
Διαβάζω στην Άιοβα ενα αποσπασμα γραμμενο στην Αθήνα, που εκτυλίσσεται στο ιδιο βιβλιοπωλειο στο οποιο διαβαζω και το εχω εμπνευστεί από ενα διαβασμα που εκανα εκει πριν απο 4 χρονια.
Η παραπανω πρόταση ειανι απολυτως αληθής.
Ενδο-διακειμενικοτητα; Επ απειρον εγκιβωτισμός; Mise en abyme ; Οπως θελετε πείτε το επισης.

No comments: