Thursday, May 14, 2009

Σαγκάη το φθινόπωρο



Mεταξυ 1 Σεπτεμβριου και 4 Οκτωβρίου, προκειται να παω στην Σαγκάη ως writer in residence της Εταιρίας Συγγραφέων της Σαγκάης,( Shanghai Writers Association).

Ειναι η δεύτερη χρονια που η Κινα διοργανώνει ενα τετοιο θεσμό στα πλαίσια του πολιτιστικού ανοίγματος της χωρας.

Κατά τη διαμονη μου θα δωσω μια διαλεξη στην Εθνικη Βιβλιοθήκη της Σαγκάης με θέμα την Ελληνικη Λογοτεχνια, θα κανω διαφορες παρουσιασεις σε πολιτιστικούς χώρους, θα συμμετασχω σε καποιες συζητησεις για λογοτεχνια, θα δωσω συνενετευξεις στα τοπικα μιντια και θα έχω συναντησεις με γηγενεις λογοτεχνες.
Και, όπως περσι με την Αμερικανικη περιοδεια θα ενημερωνω σχεδόν καθημερινα το μπλογκ με εντυπωσεις.

6 comments:

yb said...

καλή τύχη φίλε...
είναι το μόνο μέρος ως τώρα που ένιωσα απόγνωση και ολοκληρωτική αδυναμία μέχρι να αρχίσω στοιχειωδώς να αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει γύρω (κι αν το κατόρθωσα ποτέ...)
τα πάντα είναι διαφορετικά και άγνωστα και αν αυτή είναι η πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Κίνας (δεν είναι πραγματική Κίνα όπως λένε κάποιοι) αναλογίζομαι πώς μπορεί να είναι αλλού...
η κάθε στιγμή, το κάθε μικροπραγματάκι, η απλούστερη απόπειρα επικοινωνίας, η παραμικρότερη βόλτα, όλα ήταν συναρπαστικά! ένας άλλος κόσμος κυριολεκτικά.
περιμένω πώς και πώς τις εντυπώσεις σου στο μπλογκ, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να τα δώ μέσα απο τη ματιά σου και ευαισθησία... θα μείνεις και αρκετά οπότε μέρα με τη μέρα πολλά θα αλλάζουν
xxx
μικρό tip: έχε μαζί σου σε χαρτί γραμμένη στα κινέζικα κάθε διεύθυνση στην οποία θες να μεταβείς και πρωτίστως το ξενοδοχείο που θες να πας φτάνοντας, αν δεν σε περιμένουν. Οσο και να προσπαθήσεις δεν θα μπορέσεις αλλιώς να συνεννοηθείς ή να είσαι βέβαιος οτι έγινες κατανοητός παρά τη γλώσσα του σώματος.

Alexis Stamatis said...

φιλε ιμπ, θα θελα πολυ να μου πεις παραπανω πργαματα μια και εχεις παει. αν μπορεις στειλε μου στο μαιλ bm-sruome@otenet.gr
thanks!

Locus Publicus said...

Kαλή σας τύχη:)

Η συνεισφορά μου στην προετοιμασία του ταξιδιού σας.

http://locuspublicus.blogspot.com/2008/10/blog-post_22.html

Alexis Stamatis said...

φιλε λοκους ευχαριστω για το εξαιρετικο ταξιδιωτικο. απ οτι καταλαβα η πολη ειχε πολυ ενδιαφερον. να σια παντα καλα
αλεξης

enteka said...

ΑΥΤΉ είναι ζωή...
Μακάρι το ταξίδι να δώσει και έμπνευση για νέα βιβλία...
:)

Alexis Stamatis said...

efharisto file entek kai sigharitiria gia to exeretiko blog!
:))