Wednesday, March 19, 2008

Κρυψώνες

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΑΞΗ
ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη
τηλέφωνο : 210-8838727

B΄ ΣΚΗΝΗ

«ΚΡΥΨΩΝΕΣ»

Δύο ελληνικά μονόπρακτα σε μια κοινή παράσταση

«Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΡΘΑ»
του Αλέξη Σταμάτη

«ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΟΥ ΦΟΥΣΤΑΝΑΚΙ»
της Λένας Κιτσοπούλου


ΕΝΑΡΞΗ : ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία: Βίκυ Γεωργιάδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Μουσική: Κώστας Ανδρέου

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Χρήστος Στέργιογλου
Μαρία Σκουλά

Την παράσταση «Κρυψώνες» συνθέτουν τα μονολογικά κείμενα «Η τελευταία Μάρθα» του Αλέξη Σταμάτη, με το Χρήστο Στέργιογλου και «Το πράσινό μου το φουστανάκι» της Λένας Κιτσοπούλου, με τη Μαρία Σκουλά.
Ένας άντρας και μια γυναίκα, «κρυμμένοι στο πιο εμφανές σημείο» (μπροστά σε ένα παράθυρο και πάνω στη σκηνή ενός θεάτρου) προσπαθούν να συμφιλιωθούν με τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους και σ’ αυτή την πορεία ανατρέπουν τον εαυτό τους και προκαλούν την αντικειμενικότητα του κόσμου γύρω τους.
Ο άντρας του Αλέξη Σταμάτη βρίσκεται πενήντα λεπτά πριν από το σημαντικότερο ραντεβού της ζωής του με ένα πρόσωπο υπαρκτό στο οποίο όμως έχει αποδώσει χαρακτηριστικά που ο ίδιος έχει ανάγκη. Με εξονυχιστική διαύγεια και ακρίβεια προσπαθεί να ερμηνεύσει σημάδια και να συντονίσει γεγονότα της ζωής του που προκάλεσε ο «άγγελός του», οδηγώντας τον σε μια μοιραία πράξη. Όταν η ώρα πάει 10:30, ο άντρας αυτός θα πρέπει να βγει από την κρυψώνα του και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.
Η γυναίκα της Λένας Κιτσοπούλου εμφανίζεται αρχικά μπροστά μας, καλυμμένη, σε μια προσπάθεια να βρει τον εαυτό της και οδηγούμενη από μια επιθυμία να ανατινάξει ως άλλος καμικάζι τον εαυτό της και τα πάντα γύρω της. Σε λιγότερο από μια ώρα και μέσα από ένα παραληρηματικό λόγο ενός παραλογισμού που συνδέεται απολύτως με την πραγματικότητα, αποκαλύπτει μπροστά μας όλα όσα κάνουν τη ζωή φωτεινή και σκοτεινή, όλα όσα μας κάνουν να είμαστε θύτες και θύματα, όσα μας κάνουν να θέλουμε να κρυφτούμε αλλά και να βγούμε στο φως.
Δύο έλληνες συγγραφείς γράφουν δύο κείμενα γεμάτα αντιθέσεις για δύο ανθρώπους «όπως όλοι μας, που έχουν ζήσει όπως όλοι μας».

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη
τηλέφωνο : 210-8838727





4 comments:

ΟΛΓΑ said...

Καλή αρχή, καλό ταξίδι..

gasireu said...

πως βλέπεις εσύ το τελικό αποτέλεσμα;

etalon said...

Δυο απο τους καλυτερους ηθοποιους, (ηθοποιοί που ξερουν να παλεύουν με τα κειμενα)
Δυο απο τους πιο ουσιαστικους συγγραφεις ( που ξερουν γιατι γραφουν οπως και γιατι αναπνεουν, εχουν λογο να υπαρχουν κι οχι απλα για εκτονωση ο ενας παλιοτερος η αλλη πρωτοβγαλτη αλλα το ιδιο σημερινοι κι οι δυο)
Μια παρασταση που θα εχει επιτυχια
γιατι ειμαι σιγουρος θα μιλησει κατ ευθειαν στο κοινο που περιμενει... ουσιαστικα
(κι οχι επιθετα η επιθετικους προσδιορισμους)

θα ειμαι εκει
καλη επιτυχια!

Alexis Stamatis said...

plga thanks
gasireu to teliko apotelsma.. den exei emfanistei akoma.. apo 1 apriliou..
etalon efharisto poli! tha se doume ekei!